söndag 9 juni 2013

Skurar av träning

2 timmar rehab per dag räcker inte för att återkomma snabbt till livet. Det behövs mer. Mer övningar och lek. Det behövs dagliga ”skurar” av träning. Jag kallar dem ”mikropass” och jag gör dem 5 gånger per dag. Det är enkla övningar som hela kroppsrörelser, axelrörelser, höftrörelser och armrörelser gjorda som olika mönster.

För många känns det som slöseri med tid att ”mikroträna” några minuter. Man är övertygad om att 1 timma, 3 gånger i veckan räcker för att utvecklas. Tränaren, sjukgymnasten, sensei är ju där och då borde det vara tillräckligt. 

Ni kan inte ha mer fel.Tänk dig att din son gillar att skjuta 10 skott på ytterdörren med en innebandyboll 5 gånger per dag. På en vecka är det 350 skott, på ett år 18250 skott! Kommer han att lära sig skjuta? Troligen.

Kom ihåg att de dagar du inte tränar vittrar din nyvunna kunskap bort. Du tvingas ägna nästa träning till att lära om det du glömt. När du tränar med flera dagliga ”mikropass” sker inte detta. Det är som ett bankkonto med bra ränta - en positiv spiral där din skicklighet förräntas snabbt. Uppmuntra dig själv och dina barn att spendera tid med dagliga skurar av övningar, lek och träning.

Det är inte slöseri med tid det är precis tvärtom.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar